1-0 Svecke 21
1-1 ? 25
1-2 ? 75
(Gula kort BKV:)

Vi fick ingen bra start på höstsäsongen. Matchen präglades av mycket kamp och närkampspel, vilken gynnade Älvsjös välvuxna lag. Vi har i matchen svårt att få igång vårt passningsspel och fastnar mycket på kanterna, men vi tappar även boll centralt i känsliga lägen, när vi är på väg framåt. Men det kändes ändå rättvist när vi tar ledningen i matchen i minut 21, målskytt Svecke. Tyvärr så kvitterar Älvsjö fyra minuter senare, då vi går bort oss lite för enkelt i backlinjen. Älvsjö krigar och kämpar, men det är vi som skapar en del heta målchanser, som vi inte utnyttjar.

Andra halvlek ser i stort sätt ut som den första, mycket kamp där Älvsjö tycks ha något bättre inställning. Men vi bör på alla de målchanser vi skapar avgöra matchen. Istället tar Älvsjö ledningen en kvart från slutet. Vi ger dock inte upp, men vi lyckas inte göra något mer mål. nu får vi på söndag ta revansch för förlusten igår, då vi möter Uppsala IF på bortaplan.

Killarna skall ha beröm för inställning även i matcher där det inte fungerar som vi tänkt.

----------------------------------------------------------------------------------------

(Gula kort BKV: A Outinen, V Kvarnlöf)

Vi får en bra start i matchen, när Viktor redan efter sju minuter ger oss ledningen, fint framspelad av Skoog. Men tyvärr kvitterar Skiljebo två minuter senare efter ett fint anfall. Matchen står nu och väger lite, Skiljebo försöker sätta en hög press med två väldigt aktiva forwards. När vi börjar att hitta igenom deras första press, hittar vi också fina kombinationer högre upp i banan. Vi börjar även hitta vårt fina kantspel, det är efter ett sådant spel vi tar ledningen i minut 16, Niklas gör målet, Viktor spelar fram. Matchen fortsätter i ett relativt högt tempo, men det känns som att vi tar över mer i spelet. När Viktor gör ställningen till 3-1 känns det rättvist minut 38. I halvtid tycker vi själva att vi har gjort en okay insatts.

Vi startar även andra halvlek bra, Skoog ökar på ledningen till 4-1 redan i minut 51. Men precis som i i första halvlek blir vi lite bekväma och Skiljebo reducerar omgående två minuter senare. Skiljebo får ny energi och flyttar fram sina positioner. Spelet från vår sida blir nu något krampaktig, vi har dock några riktigt bra lägen att döda matchen men lyckas inte i avsluten. Vi håller ihop bra resten av matchen, och trepoängaren fixar vi.

Beröm till hela matchtruppen för sin moral och inställning i matchen. Kul att Adam äntligen kommit igång med matchandet. Nu får spelarna tre dagars välbehövlig vila efter en tuff vecka.

13/6 Dalkurd FF - BKV Norrtälje 1-1
1-0 R Hazim Hammo 22
1-1 D Sepulveda 51
(Gula kort BKV: L Lindberg, T Hedendahl-Filipsson, M Andersson)

Vi startar matchen positivt, och har grepp om matchen första kvarten. Men tyvärr blir vi efter den fina inledningen lite för passiva i vårt försvarsspel, och tappar även boll i känsliga lägen i vårt anfallsspel. Vilket innebär att Dalkurd fick mycket fina ytor att ställa om snabbt i. det är också på en sådan omställning Dalkurd tar ledningen i matchen efter 21 minuter. Vi skapar en del fina lägen men kommer inte närmare en kvittering. Vi var absolut inte nöjda med vår första halvlek.

Andra halvlek börja man känna igen laget, bra fart i passningsspelet, vi börjar hitta ut på våra kantspelare, vi spelar ett aktivare försvarsspel. Kvitteringen kommer tidigt i halvleken, minut 50. Linus skjuter en frispark från distans som målvakten räddar, men släpper retur, Sepulveda är påpassligt framme och slår in returen. Vi skapar några riktigt lägen men lyckas inte i avsluten. Även Dalkurd skapar en del, framförallt på snabba omställningar, när vi mer och mer flyttar fram våra positioner, i jakten på ledningsmål. Men vi lyckas inte ta en trepoängare i dag, vilket jag tycker vi var värda efter uppryckningen i den andra halvleken.

Nu har vi ett återhämtningspass i kväll, sedan är det vila och energi påfyllning onsdag. För på torsdag är det match igen mot Skiljebo hemma.

(Peter tycker till)
Tisdagens match mot Franke satt nog lite i både ben och huvuden på spelarna. Vi såg lite sega ut i början av matchen och satte varandra i svåra situationer, när vi blir lite för långsamma i vårt passningsspel. Och vi möter ett lag som konstant slår långa bollar bakom vår backlinje, det blir mycket kampmoment i matchen, men vi står upp bra i dessa. Täby tar också ledningen i matchen genom en lång boll bakom vår backlinje i minut 34. Vi blir efter målet bättre på att läsa av deras långa bollar och faller tidigare med backlinjen. Vi får i halvlekens slutskede ett vältigt psykologiskt mål (42 minuten) genom Skoog, framspelad av Simon.

Vi pratar i halvtid att bli mer noggranna i både försvar och annfallspel. Vi blir det till vis del, men vi har svårt att sätta igång spelet från backlinjen, när Täby går fram och låser våra igångsättningar. Så spelet i den andra halvleken präglas av långa bollar och mycket kamp. Men vi visar att vi även klarar av detta spel och står upp bra i kampmomenten. När vi i minut 61 gör 1-2 genom Niklas efter en tilltrasslad situation, känns det rättvist. Vi skapar efter 1-2 målet några fina chanser,bl.a. har Sepulveda ett fint avslut som tar i både stolpen och ribban. Det känns oerhört skönt när Viktor gör 1-3 i minut 84, och matchen är avgjord.

Sammanfattningsvis ingen höjdarmatch, men vi visar att vi klarar av den här typen av fotboll på ett bra sätt. Stort plus till hela matchtruppen för moralen, kampviljan och de kreativa inslagen i denna match. Nu vilar vi till måndag, kopplar av och hämtar in ny energi.

(IK Franke summerar)
Det blev förlust i Norrtälje mot hemmalaget BKV med 4-1 efter 0-0 i halvtid.
Norrtäljelaget är det bästa motståndet Frankegrabbarna stött på i årets seriespel. Norrtälje hade bra speed och fysik, samt ett finurligt passningsspel.
Frankegrabbarna stod upp bra och skapade flera klara målchanser i första halvlek. BKV hade också ett flertal farligheter men en storspelade Markus i Frankemålet gjorde att halvtidsresultatet var 0-0.

Franke tog ledningen i början av andra efter ett fint mål av Momo. Nu var Franke inne i en bra period och spelade fin fotboll. Efter slarv i Frankes backlinje kunde dock BKV kvittera till 1-1. BKV kunde i mitten av halvleken sedan ta ledningen och också utöka till 3-1. Franke försökte komma tillbaka men var inte närmare en två solklara frilägen som tyvärr missades. I slutet gjorde så BKV 4-1 och domaren blåste kort därefter av matchen.
Bra debut av Nima i Franke, samt storspel av Mackan (främst i första halvlek).

0-5 D Skoog 76

En smakstart blev det i matchen, när vi redan efter två minuter tar ledningen genom Simon. Vi är det spelförande laget med ett stundtals bra passningsspel, men Rotebro som satsar på att slå lite längre bollar är farliga i sina omställningar. Det märktes att vi var lite ovana med naturgräset, i början av matchen. I minut 39 har vi ett fint uppbyggt anfall, där Simon återigen håller sig framme och gör ställningen till 0-2. Några minuter senare får Rotebro ett rött kort efter en tuff tackling på Sepulveda. Och ännu några minuter senare (44) fullbordar Simon sitt hattrick, även detta efter ett fint anfall.

Vi är i stort nöjda med vår första halvlek, men pratar om att spela med ett större tålamod, och inte vara så snabba med den avgörande passningen. Vi blir också bättre spelmässigt i den andra halvleken, och dominerar den stort. Vi avgör definitivt matchen i minuterna 71 och 76, båda målen av Skoog.

Stort beröm till hela matchtruppen, Olle F som på kort varsel ilade hem från P15 träning och åkte med till Rotebro. Extra plus till Herman och Viktor på centralt mittfält. Ludde som kan spela på flesta positioner, idag säkert mittlås tillsammans med Robin, Och förstås de två målskyttarna.

(Enköpings-analys)
Matchen inleds i ett bra tempo. Det är två lag som är välorganiserade och det medför att det blir svårt för båda lagen att få igång ett strukturerat anfallsspel. ESK äter sig in i matchen mer och mer och börjar få grepp om händelserna utan att riktigt få de heta lägena. Vi har en del avslut på mål utanför straffområdet men BKV:s målvakt var bra med på dem. Det dröjer till matchminut 38 då Mattias Kjellman får en chans till höger i straffområdet då han kommer rättvänd med fart in i boxen och avslutar distinkt vid bortre stolpen.

I andra halvlek så startar BKV aggressivt och endast efter 5 min spel så kommer kvitteringen som olyckligt tar på Niklas Eriksson och ställer Jesper Gustafsson i målet. ESK:s höjer sitt spel i andra halvlek och på en hörna ifrån Andreas Ahosson i 54 min så når Patrik Lundemo högst och ESK är åter i ledningen. Den ledningen skulle man sedan inte släppa. ESK:s andra halvlek är mycket bättre och man spelar sig förbi BKV.s presspel på ett bättre sätt och det medför att vi får fler spelare rättvända som kan komma med fart och hota in bakom BKV:s backlinje. Vi stänger matchen i 66 min då Jonas Elofsson snyggt lobbplacerar in bollen i bortre krysset ifrån höger i straffområdet.

Vi gör också 4-1 och 5-1 signerat Mattias Kjellman, där 4-1 målet i 75 min är en fin individuell prestation ifrån Mattias Kjellman som vänder bort sin innerback och sprintar ifrån honom och sätter den säkert förbi BKV.s målvakt. 5-1 målet som Mattias Kjellman gör endast 4 min senare förekoms av ett fint kombinationsspel på högerkanten, det var hög seniorklass på det kombinationsspelet. BKV får sedan en reducering på frispark i 90 min.

Första halvlek kan bli bättre ifrån vår sida, då vi är lite slarviga i passningsspelet men andra halvlek så visar vi att i våra bästa stunder kan spela en bra fotboll.

Fiaskodomare, som var släkt med spelare!!

PANG BOOM....
6-0 på 42 minuter och den här matchen var tvärdöd. Gästerna får ett tröstmål i slutminutrarna men BKV var det klart bästa laget idag. En mycket imponerande insats av grabbarna som dock bara gick på halvfart i andra halvlek.

1/5 Älvsjö AIK - BKV Norrtälje  1-2
0-1 Micke 55
0-2 Tobbe 61
1-2 ??? 78
(Gula kort BKV: M Andersson)

Inledningen av matchen ligger vi bra i våra positioner, pressar motståndarna högt upp i banan, vi tvingar dem att slå chans bollar upp på löpviliga forwards, men vi löser dessa långbollar på ett bra sätt. Vi har en lugn och kontrollerad speluppbyggnad, där vi visar stort tålamod och tar oss fram till motståndarnas straffområde, där fastnar vi och blir lite för stillastående, men även på en bra backlinje i Älvsjö. Halveken slutar 0-0. Vi är dock ganska nöjda med vår första halvlek, där vårt tålamod är stort i passningsspelet.

Vi pratar i halvtid om att hitta mer diagonalt ut på våra kantspelare, som vi gör till viss del. I matchminut 51 får vi en kantfrispark, som Johannes slår perfekt med sin vänsterfot, Micke kommer på den bortre stolpen men får inte till avslutet riktigt. Vi får ett liknande läge några minuter senare, och då använder Micke huvudet i stället 0-1, nu får vi mycket energi och radar upp fina anfall, i minut 64 utmanar Simon i utkanten av straffområdet, hittar Tobbes fötter, Tobbe sätter den säkert i målvaktens bortre hörn. Älvsjö flyttar fram sina positioner utan att få ordenligt tryck på oss. Men när deras reducering kommer med tolv minuter kvar, får de ny energi. Älvsjö börjar att lyfta in mycket boll i vårt straffområde, de får också några fina lägen, men en för dagen storspelande Jonas har bra kontroll. Även vi skapar under denna period några lägen när vi ställer om mot ett högt stående Älvsjö. När domaren blåser för full tid är det en hälig glädje bland spelarna.

Sammanfattningsvis var det framförallt en bra fotbollsmatch. Vi är mycket nöjda med prestationen och givetvis resultatet. Plus till hela matchtruppen för laginsatsen. Extra plus till Jonas som visar med ett utmärkt målvaktsspel både i sitt luftspel men även med styrningen av laget stora kvalitéer. Micke och Simon för sitt intensiva jobb i försvarsspelet. Ludde för sin kraft och styrka.